Kooperatifleşmeyi hızlandırmamız gerekli

Mudanya’nın Has, Dede, Yaman, Çekrice ve Evciler Mahallelerindeki şeftali üreticileri, fiyatların düşük olmasından dolayı sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade etti.

Kooperatifleşmeyi hızlandırmamız gerekli

ÖMER BİLİK

Beş mahallede yıllık ortalama 7 bin ton şeftali elde eden üreticiler, bu yıl bu rekoltenin 5 bin ton olabileceğini belirttiler. Ağaçtan kilosu 80 kuruş ile1lira 40 kuruşa alınan ürünün pazarda  4-5 liradan satıldığını ifade eden üreticiler, kooperatifleşerek bunun önüne geçilebileceğini kaydettiler.

Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner de Mudanya’da meyve-sebze üreticilerinin kooperatif altında toplanmaları gerektiğini, bu yapılmadığı takdirde her üründe üretici ve tüketicinin zarar edeceğini ifade etti.

Raif Döner, “Mudanya çevresinde yaklaşık 5 ile 7 bin ton civarında şeftali üretimi yapılıyor. Bu yılki rekoltenin yaklaşık 5 bin ton olacağını tahmin ediyoruz.

Fiyatların 80 kuruş ile 1 lira 40 kuruş olması üreticilerimizi mağdur ediyor. Ne zaman kooperatifleşiriz, ürünümüzü tek elden satmaya başlarız ve soğuk hava depolarımızı kendimiz yaptığımızda, malımız para eder. Bu işi tüccara bırakmayıp kooperatifleşmeyi hızlandırmamız gerekiyor” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X