Körfez’e büyük gözaltı

Gemlik Körfezi hem Marmara Denizi’nin hem de Bursa’nın en korunaklı kıyılarıyla çevrili. Hava koşulları ne denli zorlu olursa olsun, rüzgar nereden eserse essin denizciler için bu büyük körfezde sığınılacak bir kıyı bulmak her zaman mümkün.

Körfez’e büyük gözaltı

Kıyılarının uzun ve korunaklı olması nedeniyle denetimi de oldukça zor olan Gemlik Körfezi kaçakçılar ya da yasak avlanan kötü niyetli kişiler tarafından da güvenle kullanılabiliyordu. Ama artık artık kullanılamıyor. Çünkü…

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde, Gemlik Kaymakamlığı ve Gemlik Jandarması’nın Körfez’de dolaşan kaçakçı ve yasaklara uymayan balıkçılara teknolojiden yararlanarak artık göz açtırmadığını anlatıyor.

Gemlik’te drone devrimi

Malum İHA ve SİHA’lar, son yıllarda terörle mücadelede çok önemli roller oynamaya başladı.

Özellikle teknolojinin gelişimiyle birlikte SİHA’lar hem yurt içinde hem de sınır ötesi operasyonlarda terör örgütlerine darbe üstüne darbe vurdu.

İHA’lar bu kez Gemlik’te çok önemli operasyonlarda rol oynuyor.

Gemlik’te terör mü var?” dediğinizi duyar gibiyim.

Hayır yok ancak özellikle Körfez‘de kaçakçılık almış başını gidiyor.

Ve İHA’lar kaçakçıların çanına ot tıkıyorlar.

Şimdi gelelim gelişmenin detaylarına.

Her şey, geçmişte Doğu ve Güneydoğu’da görev yapmış jandarma komutanı binbaşı ile Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’un sohbetiyle başlıyor.

Komutan, İHA’ların terörle mücadeleki önemini vurgularken, Kaymakam Karakuş, bu ‘sihirli’ araçların kaçakçılıkla mücadelede kullanılıp, kullanılmayacağını soruyor.

Komutan ‘neden olmasın?’ diyor.

Bu görüşmenin ardından 3’ü polise ve 3’ü de jandarmaya olmak üzere 6 drone satın alınıyor.

Hava araçlarının 2’si İHA’ların özelliklerini taşıyan, yüksek teknolojili ve gece uçuşu yapabilen cihazlardır.

Bu araçlar  çok sayıda operasyonda kullanılır.

Mesela, geçen haftalarda Gemlik Körfezi’nde tam 5 bin ton ağır metal taşıyan kaçak midye ele geçirildi gece uçuşu yapan araçlar sayesinde.

Peki geçmişte kaçakçılar nasıl yakalanıyordu?

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X