Korona kâbusu! Cenazeler nehir kıyılarına vurdu

Yeni tip koronavirüsün ikinci dalgası nedeniyle hastane ve krematoryumların çöktüğü Hindistan’da, Covid-19 nedeniyle öldüğü değerlendirilen 71 kişinin cansız bedeni Ganj Nehri kıyılarına vurdu. Yetkililer, çaresiz ailelerin yakınlarının ölü bedenlerini nehre atmış olabileceğini ifade ederek, nehirden cesetlerin çıkarılmaya devam ettiğini açıkladı.

Korona kâbusu! Cenazeler nehir kıyılarına vurdu

Pandemi Hindistan’ın kırsal bölgelerine yayılırken Covid-19’un kurbanları olduğuna inanılan onlarca ceset, kuzey Hindistan’daki Ganj Nehri kıyılarına vurdu.

CNN’in bildirdiğine göre, yetkililer Hindistan’ın en fakir eyaletlerinden ikisi olan Bihar ve Uttar Pradesh arasındaki sınıra yakın Buxar bölgesinde 71 cesedin yıkandığını söyledi.

AFP haber ajansına açıklama yapan Kumar, “İlgili yetkilileri tüm cesetleri nehirdem çıkarmaları, gömmeleri veya yakmaları için yönlendirdik” ifadelerini kullandı.

NEHİRLERDEKİ CESETLERİN SAYISI 100’Ü BULABİLİR

Öte yandan basında çıkan bazı haberlerde, nehirdeki ceset sayısının 100’e kadar çıkabileceği belirtildi. Ayrıca, bazı cesetlerin şişkin ve kısmen yakılmış olduğu ve birkaç gündür nehirde dolaşmış olabileceği aktarıldı.

Yerel halk ise, cesetlerin nehre atıldığına inandıklarını, çünkü ölü yakma alanlarının aşırı dolu olduğunu ve bazı yoksul akrabaların cenaze törenleri için odun alamadıklarını söyledi.

ÜLKEDEKİ TOPLAM ÖLÜ SAYISI 250 BİNİ AŞTI

Bununla birlikte Hindistan, son 24 saate yaklaşık 330 bin vaka ve 3 bin 879 ölüm bildirdi. Ülkedeki toplam enfeksiyon sayısı 23 milyona yaklaşırken, ölü sayısı 250 bini aştı.

Ancak, çoğu sağlık uzmanı, krematoryumlardaki duruma dayanarak, gerçek rakamların birkaç kat daha yüksek olabileceğine inanıyor.

Bu durum özellikle, artışın büyük şehirlerin ötesine, hastanelerin çok az olduğu ve kayıt tutmanın zayıf olduğu kırsal alanlara yayıldığı için geçerli.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X