Koronadan korunmak için aktarlara hücum var! Bursa’da hangi bitkilerde talep patlaması yaşanıyor?

Korona virüs vakalarının arttığı kentlerin başında gelen Bursa’da vatandaşlar, vücut direncini arttırmak için bitkisel ilaçlara yöneldi. Korona virüsten korunmak için aktarcıların yolunu tutan Bursalılar, hangi ürünlere yoğun talep göstermeye başladı. Bursalı aktar Taner Esin, www.olay.com.tr için merak edilen sorulara yanıt verdi…

Koronadan korunmak için aktarlara hücum var! Bursa’da hangi bitkilerde talep patlaması yaşanıyor?

Derya Demir PINAR

Korona virüs vakalarının arttığı kentlerin başında gelen Bursa’da vatandaşlar, vücut direncini arttırmak için bitkisel ilaçlara yöneldi.

Korona virüsten korunmak için aktarcıların yolunu tutan Bursalılar, hangi ürünlere yoğun talep göstermeye başladı.

Bursalı aktar Tamer Esin, www.olay.com.tr için merak edilen sorulara yanıt verdi…

İnsanların koronavirüsten korunmak ve vücut direncini artırmak için çeşitli yollar aradığını belirten Esin, “Bitkisel ürünler için bize başvuruluyor. Tabii, sosyal medyada bitkiyle alakalı olarak profesörlerin de yönlendirmesiyle talep arttı. İnsanhlar daha bilinçli olmaya başladı. Kitaplar yazılıyor. Belli gramda belli ölçüde kullanıma başlandı. Bitkisel ürünlere talep yüzde 100 arttı” dedi…

Tamer Esir, talep edilen ürünleri de şöyle sıraladı; “Kan yapma özelliğinden dolayı pekmez grupları, üzüm, dut, keçi boynuzu, andız pekmezi. Bal olmazsa olmaz. Ihlamur, kuş burnu, ada çayı, papatya.

Ender Saraçoğlu’nun bir tavsiyesi vardı; virüsün ciğerlere inmemesi için aday çayı ve ebegümeci. Bir su bardağına 5-6 gram ebegümeci ve ada çayı. Suyu süzdükten sonra günde üç kere gargara yapılıyor. Türkiye ayrıca kekik cenneti. 25 çeşit kekik var. Kekik biliyorsunuz, bakteri temizlemesinden dolayı kullanıyorlar. Ada çayı ve ebegümeci talepleri arttı. Hindistan’dan gelen bir kök var Udu Hindi; akciğerle ilgili kullanılıyor.”

Esin, bitkisel ürünlerle ilgili şu uyarıyı da yapıyor; “Doktor tavsiyesini dinleyin. Bitkisel ürünleri rastgele kullanmayın.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X