Koronavirüs aşıları Bursa’da! Kaç adet geldi, öncelik kimlerde?

Çin’den getirilen CoronaVac aşıları Bursa’ya ulaştı. Hastanelerde aşı birimleri oluşturulurken, personeller de belirlendi. Gelen aşılar ilk etapta Bursa’daki yaklaşık 35 binin üzerindeki sağlık çalışanına uygulanacak.

Koronavirüs aşıları Bursa’da! Kaç adet geldi, öncelik kimlerde?

DERYA DEMİR PINAR
Koronavirüse karşı kullanılacak aşılama hazırlıkları son aşamaya geldi. Çin’den getirilen 3 milyon doz aşı, şehirlere TIR’larla gönderildi. Bu kapsamda Bursa’ya da aşılar ulaştı. Gelen aşılar, paylaştırılarak ilgili kurumlara gönderildi.

Kamu ve özel hastanelerde aşı odaları hazırlandı. İlk etapta sağlık çalışanlarından başlayacak olan aşılama için Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek talimat bekleniyor. Bursa’ya aşıların hafta içinde ulaştığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, gelen talimatla birlikte aşılamaya sağlık çalışanlarından başlayacaklarını söyledi. Yavuzyılmaz, Bursa’da yaklaşık 35 binin üzerinde sağlık çalışanı olduğunu kaydederek, “Şu an için tüm sağlık çalışanlarına yetecek kadar aşımız mevcut” dedi.

“DEPO SORUNU YOK”
Bursa’nın aşı depolama noktasında problemi olmadığını kaydeden Yavuzyılmaz, “Sonuçta ilk defa aşı yapmıyoruz. Zaten hali hazırda çocuklara yönelik aşılama işlemimiz bulunuyor. Soğuk hava depoları, 5 minibüs tarzı ve 1 kamyon aşı nakil aracımız var. Yani aşı muhafaza etmeyle ilgili sorunumuz yok” diye konuştu.

“BİRİMLER OLUŞTURULDU”
Hastanelerde aşılarla ilgili hazırlıkların yapıldığını belirten Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan ise, “Hastanelerde aşı birimleri oluşturuldu. Hastane kapasitesine göre birimde çalışacak personel sayısı da belirlendi. Bugün ya da yarın aşılama başlayacak. Gelen aşı sayısı ilk etapta sağlık çalışanlarına uygulamak için yeterli. Bununla ilgili bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Ancak işyeri hekimlerinin ya da özel muayanesi olan hekimlerimizden bazılarının adı listede yok. Yetkililer, sistemin tam oturmasıyla bu sorunun en geç pazartesi günü çözüleceğini söyledi” dedi.

İKİ KATI KADAR AŞI MEVCUT
35 binin üzerindeki sağlık çalışanın olduğunu kaydeden Yavuzyılmaz, “Bunların iki katına yetecek şekilde elimizde aşı mevcut. Her sağlık çalışanı aşı olacak diye bir kural yok. Kimi olmak istemeyebilir, bazıları da koronavirüs geçirdiği için aşı yapılmayacak. Önce sağlık çalışanlarına ardından 65 yaş üstü vatandaş ve kronik rahatsızlığı olanlara aşıyı uygulayacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X