Korsanlar Alman şilebine saldırdı

Deniz korsanları Kamerun açıklarında Alman bandıralı ‘MarMalaita’ adlı  kargo gemisinden 8 kişiyi kaçırdı.

Korsanlar Alman şilebine saldırdı

Hamburg merkezli MC-Schiffahrt firmasında cuma günü yapılan yazılı açıklamada, 14 Ağustos’ta Kamerun açıklarında seyretmekte olan MarMalaita gemisinin 12 kişilik mürettebatının 8’inin, silahlı kişilerce yapılan baskında kaçırıldığını duyurdu. Firma, acil durum ekibinin oluşturulduğunu ve kaçırılan gemi personelinin kurtarılması için Kamerunlu yetkililerle işbirliği içinde olduklarını ifade etti.

Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB), Alman şilebin yanı sıra, bir Yunan gemisinin de Kamerun’un en büyük kenti Douala açıklarında saldırıya uğradığını bildirdi. IMB’nin verilerine göre, kısa süre içinde toplam 17 kişinin korsanlar tarafından kaçırıldığı kaydedildi.

Uluslararası Ticaret Bürosu bünyesinde 1981 yılında kurulan IMB, deniz ticaretinde usülsüzlük, sahtekarlık ve korsanlara karşı mücadele kapsamında veri topluyor. IMB’nin verdiği bilgiye göre, ‘MarMalaita’ Karayip ülkesi Antigua ve Barbuda bandırasıyla sefer yapıyordu. IMB, Doula açıklarındaki tüm gemilere korsanlara karşı uyarıda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X