Köşk dışında ilk 29 Ekim resepsiyonu

29 Ekim resepsiyonu davetiyelerinde adres olarak `Beştepe` gösterildi. Cumhuriyet ilk defa Çankaya Köşkü`nden farklı bir mekanda kutlanacak.

Köşk dışında ilk 29 Ekim resepsiyonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez ev sahipliği yapacağı, 29 Ekim resepsiyonu için davetiyeler gönderilmeye başlandı. Ancak davetiyeler, pek çok ilki de ortaya koydu.
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu, bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilmeyecek. Resepsiyon adresi olarak davetiyede, Cumhurbaşkanlığı gösterildi, ancak ‘Cumhurbaşkanlığı’ ifadesinin yanına parantez içinde ‘Beştepe’ ifadesinin de konulması dikkat çekti.
 
İKAMETGAHI DA DEĞİŞİYOR
 
Davetiyede, cumhurbaşkanlığı resmi binası olarak parantez içinde ‘Beştepe’ ibaresinin konulması, 29 Ekim’e kadar Cumhurbaşkanlığı’nın resmen Beştepe’de yeni kurulan binaya alınacağını da ortaya koyuyor.
 
CHP’Lİ BİLGEHAN: ATATÜRK’Ü SİLİYORLAR
 
Yeni Cumhurbaşkanlığı binasındaki 29 Ekim resepsiyonunun davetlilerinden olan CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, davetiyenin ‘birçok boyutu ortaya koyduğunu’ söyledi.
 
Bilgehan, şöyle konuştu:
 
‘Orada yapılan konut Başbakanlık konutu olarak yapıldı. Yargının kararına rağmen binanın inşasına devam edildi. Yani, binanın yasal bir imar sorunu var. Çankaya Köşkü terk edildi. Bunun hiçbir mantıklı açıklaması yok. Çankaya Köşkü’nün 91 yıldır manevi ve simgesel değeri var. Çankaya Köşkü, Atatürk’ün Cumhuriyeti kurduğu yer. 91 yıldır orada kutlanıyor. İlk defa Cumhuriyet, Çankaya Köşkü’nden farklı bir mekanda kutlanacak.
 
‘AOÇ’ YAZMADILAR
 
Bina, Atatürk’ün kendi öz malı olup, hazineye devrettiği Atatürk Orman Çiftliği üzerine yapıldı. Oranın adı Atatürk Orman Çiftliği. Yani yine Atatürk’ten kurtulamamışlar. Ancak davetiyeye Atatürk yazmamak için, ‘Beştepe’ diye yer belirtmişler.
 
‘AÇILIŞINI DA YAPACAĞIM İÇİNE DE GİRİP OTURACAĞIM’
 
Geçtiğimiz Mart ayında Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yeni binanın inşaatının durdurulması kararıyla ilgili olarak konuşan Recep Tayyip Erdoğan, “Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım” demişti.
 
Atatürk Orman Çiftliği arazisi içinde yapılan yeni bina, kamuoyunda çok tartışma konusu olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X