Kosova’da istihdam Bursa ile güçleniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kosova Cumhuriyeti Çalışma Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında kardeş şehir Priştina’ya ziyarette bulunan Büyükşehir Belediyesi ve BUSMEK’li yöneticiler, yeni dönemde Kosova’da açılacak BUSMEK kursları için ön

Kosova’da istihdam Bursa ile güçleniyor

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü İbrahim Karaman, BUSMEK Proje Yöneticisi Eyüp Arda ile Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanın Recep Gündüz, yeni eğitim döneminde Kosova’da açılması planlanan BUSMEK kursları ile ilgili temaslarda bulundu. Heyeti, Çalışma Bakanı adına Bakan Yardımcısı Rita Hajzeraj-Begaj karşıladı. Karşılıklı görüşmeler sonucunda bakanlığa bağlı faaliyet gösteren mesleki eğitim merkezinde tahsisi gerçekleştirilecek iki sınıfta eğitimlere başlanması kararlaştırıldı. Ayrıca Rita Hajzeraj Kosova’daki mesleki eğitim merkezlerinin kapasitesi ve ülkenin işgücünü oluşturacak genç nüfus ile alakalı bilgiler verdi.

Oluşturulacak merkezde konfeksiyon makinaları kullanımı, kadın giyimi ile kuaförlük ve cilt bakımı alanında BUSMEK öğretmenleri tarafından eğitimler gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere verilecek belge ile istihdam edilmelerine yardımcı olunacak ve Bakanlık tarafından işyeri açmak isteyen kursiyerlere gerekli izinlerle işyeri açmaları da sağlanacak. Bu çalışmaların Kosova için çok önemli olduğuna değinen Bakan Yardımcısı Hajzeraj-Begaj, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne desteğinden dolayı teşekkür etti. Görüşme sonunda heyet tarafından filografi sanatı ile yapılmış Kosova Bayrağı tablo hediye edildi.

Kosova ziyaretleri kapsamında heyet, Viti Belediyesi’ni de ziyaret etti. Heyeti Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti karşıladı. Ayrıca geçen yıl Bursa’ya gelerek BUSMEK kurslarında kuaförlük ve cilt bakımı eğitimi alan Mbretresha Veseli’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ile açmış olduğu işyeri ziyareti yapıldı. Veseli, 3 aydır faaliyette olan işyerinin Viti’nin en modern işyerlerinden biri olduğunu ve müşteri taleplerini rahatlıkla karşılayabildiğini ve aynı zamanda 4 kişiyi de burada istihdam ettiğini anlattı. Haliti, yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını ifade ederek Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X