Kosovalılar BUSMEK’le iş sahibi oldu

Kardeş şehir Priştina ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) arasında başlatılan eğitim faaliyetleri sürüyor.

Kosovalılar BUSMEK’le iş sahibi oldu

Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat ve BUSMEK Proje yöneticisi Eyüp Arda, Kosova’da İşkur ve Mesleki Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösteren kurumu ziyaret etti. BUSMEK heyetini Kosova Çalışma Bakanı Yardımcısı Selatin Kllokogi, Kosova Üsküp Derneği Başkanı Recep Gündüz karşıladı. 2014-2015 eğitim döneminde Kosova Üsküp Derneği koordinatörlüğünde Bursa’ya gelen 20 kursiyer, BUSMEK Erikli Kurs Merkezi’nde ‘Kuaförlük ve Cilt Bakımı Temel Makyaj’ branşlarında eğitim alarak ülkelerine geri dönmüştü. Kosova’daki ziyarette, BUSMEK’te eğitim alan kursiyerlerin tamamının işe yerleştiği öğrenildi.

BUSMEK’in çalışmalarını yakından izlediklerini anlatan Priştina Mesleki Eğitim Merkezi yetkilileri, halkın talep edip açamadıkları branşlar için BUSMEK’ten yardım istedi. Kosova’dan bir ekip, Yunus Emre Enstitüsü ile birlikte Ekim ayında BUSMEK’e gelerek eğitim faaliyetlerini yakından inceleyecekler. Daha sonra Priştina merkezde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi içinde BUSMEK’e yer tahsis edilecek ve BUSMEK, açılacak olan meslek eğitimi ve el sanatları kursları ile Priştina halkının ihtiyacı olan eğitimleri karşılayacak. Böylece BUSMEK yurtdışında da eğitimlerini sürdürecek.

BUSMEK ekibi, Priştina Meslek Eğitim Merkezi’ni inceleyerek hangi branşlarda eğitim verebilecekleri konusunda fikir alışverişinde bulundu. Merkezde hâlihazırda; yönetici asistanlığı, oto elektriği, sıhhi tesisat, ısıtma-soğutma sistemleri, yalıtım, inşaat, muhasebe ve pastacılık eğitimleri veriliyor. Kosova halkı ise altyapı eksikliği nedeniyle açılamayan meslek eğitimlerini ve el sanatlarını BUSMEK kalitesiyle öğrenecek olmanın sevincini yaşamaya başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X