Köy Enstitüleri’ne 78’nci yıl kutlaması

Türkiye’nin kalkınması, okuma yazma oranının artırması, köy okullarına öğretmen yetiştirilmesi ve çağdaş bireyler yetişmesine katkı sunmak amacıyla açılan Köy Enstitüleri’nin 78’nci kuruluş yılı dönümü, Nilüfer’de kutlandı.

Köy Enstitüleri’ne 78’nci yıl kutlaması

17 Nisan 1940 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç önderliğinde açılan Köy Enstitüleri’nin 78’inci kuruluş yılında, Köy Enstitüleri’nin önemine ve özlemine bir kez daha vurgu yapıldı.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Bursa Şubesi iş birliğiyle Plaza 16’da düzenlenen buluşmaya, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı ,Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, gazeteci Abbas Güçlü, Köy Enstitüleri mezunları, sendika temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kuruluşunun üzerinden 78 yıl geçmesine rağmen, Köy Enstitüleri’nin değerinin unutulmadığına değindi.

Törende Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü, derneğin kurucu başkanı Lemanser Sükan’a tüm Köy Enstitüleri mezunu eğitimciler adına teşekkür plaketi verdi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X