Köy kahvesinde kadına şiddet eğitimi! Pür dikkat dinlediler

Bursa’da bir köy kahvesinde erkeklere kadına şiddete karşı bilinçlendirme eğitimi verildi. Köyün erkekleri eğitimi pür dikkat dinledi.

Köy kahvesinde kadına şiddet eğitimi! Pür dikkat dinlediler

Gemlik ilçesi Katırlı Mahallesi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadına şiddeti azaltmak için seminer verildi. Köy kahvesinde toplanan erkekler verilen eğitimi dikkatle dinledi. 

Kadınların erkeklerle birlikte eşit olduğunu söyleyen eğitmenler, kadınlara iyi davranılması konusunda seminer verdi. Eğitimle kadına şiddetin azaltılması amaçlanıyor.

Köyün erkekleri ise köylerinde kadına şiddetin olmadığını ve kadınlarında erkekler kadar özgür olduğunu söyleyerek, verilen eğitimin kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler. 

aw326548_02.jpg

8 Mart Kadınlar günü sebebiyle böyle bir etkinlik yaptıklarını ifade eden Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, “Bakanımızın talimatları ve 6284 Kanun kapsamında her türlü şiddetin önüne geçebilmek için bir takım faaliyetlerde bulunuyoruz. Eğitimler düzenliyoruz. Çeşitli kesimlere ve gruplara da eğitimler veriyoruz. Bugün de o eğitimler kapsamında Katırlı Mahallesi kahvehanesinde erkeklere eğitim veriyoruz. Eğitimde kadın erkek eşitliğini anlattık. Şiddetin önüne geçmek istiyoruz. Biz kadına yönelik şiddeti tasvip etmiyoruz” dedi. 

Köyün erkekleri ise eğitimden çok memnun kaldıklarını belirterek “Bizim köyümüzde kadına çok değer veriliyor. Eğitimlerden çok memnun kaldık. Kadına şiddet olmasın, kadınlara iyi davranılsın, şiddet gösterilmesin” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X