Köylerine bağlantı yolu istiyorlar

Büyükorhan’a bağlı Piribeyler Mahallesi sakinleri, yapımı süren Harmancık-Dursunbey arasındaki bölünmüş yoldan mahallelerine dönüş ve kavşak yapılmasını istedi.

Köylerine bağlantı yolu istiyorlar

AYDIN KURMUŞ

Piribeyler Mahallesi sakinleri, Harmancık ile Balıkesir’ in Dursunbey İlçesi arasında 14 yıl önce yapımına başlanan ve halen devam eden bölünmüş yolun 25. kilometresinde Büyükorhan’a dönüş güzergâhında Piribeyler Mahallesi ve Tren İstasyonu dönüşüne kavşak yapılmasını istiyor.

Mahalle sakinleri ve Büyükorhan güzergâhından gelen araçların, Harmancık ile Dursunbey ilçesini birbirine bağlayan yeni yola ulaşabilmek için 20 kilometre eski yoldan giderek otoyola çıkabildiği belirtildi. Piribeyler Mahallesi sakinleri ise, yeni yapılan yola giriş bağlantısı yapılmayışına tepki gösteriyor.

DERDİMİZİ ANLATAMIYORUZ

Mahallelerine giriş yolunun olmadığını belirten Piribeyler Mahallesi Muhtarı İbrahim Kahrıman, “Bu yol üç il Bursa, Balıkesir ve Kütahya ile üç ilçeyle Büyükorhan, Dursunbey ve Harmancık ilçelerinin birbirine bağlantısı olan ve ayrıca tren istasyonuna bağlantısı olan bir yol. Yol yapımına başlanıp çalışmalar bizim bu bölgeye gelindiğinde bir bağlantı yolu yapılır diye pek oralı olmadık, ancak yol çalışmaları ilerledikçe bizim buraya dönüş yolu yapılmadığını görünce durumu hemen yetkililere bildirdik.

Ancak mahallemize ve ilçeye dönüş için bir traktörün bile zor geçeceği stabilize bir giriş yaptılar. Derdimizi anlatamıyoruz. Şu an mahalleden Dursunbey ve Harmancık ilçelerine gitmek için 20 kilometre mesafe kat ederek otoyola çıkabiliyoruz. Burnumuzun dibinden geçen bölünmüş otoyoldan faydalanamıyoruz. Bu durumu Karayolları Bölge Müdürlüğü de biliyor. Bizim talebimiz bir an önce mahallemizin giriş yolunun yapılmasıdır” dedi. 

Harmancık-Dursunbey arasında bulunan bölünmüş otoyolun dönüş yolu bulunmayan kısmında incelemelerde bulunan Büyükorhan Kaymakamı Mehmet Faruk Saygın, sorunun bir an önce çözümü ve bu bölgeye dönüş için yol ve kavşak yapımı için ilgili kurumlar ile temasa geçileceğini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X