Köylülerden eğitime tam destek

Mustafakemalpaşa’nın Hacı Ahmet Köyü sakinler 11 yıl önce kurdukları Hacı Ahmet Köylüleri Eğitim Gönüllüleri Derneği (HAKED), aracılğıyla  bugüne kadar bir çok üniversite öğrencisine burs vermenin yanı sıra, her yıl eğitime 50 bin lira destek oluyor. 

Köylülerden eğitime tam destek

İlk yıllarda 8 üniversite öğrencisine burs veren dernek, bugün itibariyle 40 üniversite öğrencisine katkı sağlıyor.

Dernek kurulduğunda köyden bir tane öğretmen olduğunu belirten HAKED Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Topal, ‘Şu an itibariyle çeşitli branşlarda 25 tane öğretmenimiz var. Bunlar HAKED derneğimizden Burs alıp da atanan kardeşlerimiz. Artık her yıl 50 bin lira burs veren bir derneğiz. Kurulduğundan günümüze 300 tane Üniversite öğrencisi kardeşimize 400 bin lira burs vermişiz. Bu başarı tüm Hacı Ahmet köylülerimizindir. Derneğimizin bu başarısının en büyük sırrı gönül esasına dayalı olarak yardım toplamaktayız. Köyümüzden patates, fasülye, kabak ve çeşitli gıdalar geliyor. Onları satıyoruz derneğimize gelir oluyor’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X