Köyün adı ‘müstehcen’ diye değiştirildi

Sivas’ta bulunan Kuz köyünün adı, Kürtçe’de müstehcen bir anlam taşıdığı gerekçesiyle, Zımak olarak değiştirildi.

Köyün adı ‘müstehcen’ diye değiştirildi

Sivas’ın İmranlı İlçesine bağlı Kuz Köyü’nün adı “müstehcen” anlama geldiği için köylülerin yaptığı başvuru üzerine ‘Zımak’ olarak değiştirildi.

 

İlçe merkezine 28 kilometredeki Kuz Köyü ihtiyar heyeti, ismin Kürtçe’de “kadın cinsel organı” anlamına geldiğini belirterek il idare kuruluna isim değişikliği başvurusu yaptı.

 

Sivas İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumunda gündeme gelen konu, görüşülerek isim değişikliği talebine onay verildi.

 

Köyün adı eskiden de kullanılan ve “güneş görmeyen yer” anlamı taşıyan “Zımak” olarak değiştirildi.

 

İl idare kurulu tarafından alınan kararda “Kuz kelimesinin Kürtçe’de ‘kadın cinsel organı’ anlamında telaffuz edildiği, ondan dolayı yöre halkınca alay konusu yapıldığı, köy halkının bu durumdan rahatsız oldukları gerekçesiyle eski ismi olan ve herkesçe bilinen ‘Zımak’ olarak değiştirilmesi talep edilmiştir. Köy ihtiyar heyetinin 3 Ağustos 2016 tarihli kararı ile ilçe kaymakamlığının uygun görüşü dikkate alınarak İmranlı Kuzköy köyünün isminin ‘Zımak’ olarak değiştirilmesi talebinin uygun görüldüğü oy birliğiyle kabul edildi” denildi.

 

Köylüler talebin kabul görmesi ve adın değiştirilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X