Kraliçe’den şok karar

, cinsel taciz suçundan sabıkası olan ve cezaevinde ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile arkadaşlığının ortaya çıkmasıyla çalkalanıyor.

Kraliçe’den şok karar

İngiltere, Kraliçe 2. Elizabeth’in oğlu York Dükü Prens Andrew’in yıllar önce reşit olmayan bir kızla cinsel ilişki yaşadığı iddialarının ardından, cinsel taciz suçundan sabıkası olan ve cezaevinde ölü bulunan Amerikalı milyarder Jeffrey Epstein ile arkadaşlığının ortaya çıkmasıyla çalkalanıyor. Skandal sonrası Kraliçe Elizabeth, oğlu Prens Andrew’in kraliyet görevlerine son vererek, Prens’in yıllık 249 bin sterlinlik maaşını da kesti.

The Sun gazetesine konuşan Prens Andrew’in bir arkadaşı, “Kraliçe, Dük’ü Buckingham Sarayı’na çağırarak kararını açıkladı. Bu, her ikisi için de yıkıcı bir andı. Dük’ün itibarı yerle bir oldu. Bundan böyle kraliyet görevlerini tekrar üstlenemeyecek. Rezil oldu” açıklamasını yaptı.

Prens Andrew, İngiltere Hükümeti’nin resmi görevlerini finanse etmek için hükümetin her yıl Kraliçe’ye ödediği Egemen Hibe’den maaşını alıyordu. Kraliçe, bundan böyle Hükümet’ten aldığı fondan oğlu Andrew’e ödeme yapmayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X