Kralın maaşı yüzde 20 düştü!

Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya’da, Kral 6. Felipe maaşını yüzde 20 oranında düşürme kararı aldı.

Kralın maaşı yüzde 20 düştü!

Kraliyet Sarayı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Kral 6. Felipe’nin maaşında 2014 yılına nazaran 2015’te yüzde 20’lik azalma yapıldığı ve yıllık brüt 234 bin 204 avro alacağı bildirildi. Kral 6. Felipe’nin eşi Kraliçe Letizia’nın 128 bin 808 avro, ”kral” unvanını koruyan babası Juan Carlos’un 187 bin 356 avro, annesi Kraliçe Sofia’nın da 105 bin 396 avro alacakları belirtildi.

Kraliyet Sözcüsü, Kral 6. Felipe’nin İspanya’daki üst kurumların temsilcileri ve diğer ülkelerdeki devlet başkanlarının aldıkları maaşları göz önünde bulundurarak, maaşını düşürme kararı aldığını kaydetti.

Ekonomik krizle mücadele eden İspanya’da ilk kez 2009 yılında dönemin Kralı Juan Carlos ve diğer Kraliyet üyelerinin maaşları dondurulurken, son yıllarda Kraliyet Sarayı’nın bütçelerinde de azalmaya gidilmişti.

Kral 6. Felipe’nin, ablası Prenses Cristina ve eşi Palma Dükü Urdangarin hakkındaki yolsuzluk davalarından dolayı Kraliyet ailesinin zarar gören imajını düzeltmek için özel bir çaba sarf ettiği biliniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X