Kredi kartı faiz oranları arttı

Merkez Bankası, kredi kartı işlemlerinde 2018 yılı dördüncü çeyreğinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranının yüzde 2,25, aylık azami gecikme faiz oranının ise yüzde 2,75 olarak uygulanacağını açıkladı.

Kredi kartı faiz oranları arttı

Böylelikle 3 ayda kredi kartı faiz oranları yüzde 8-11 arası yükselmiş oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nca (TCMB) kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişikliğe gidildi.

TCMB, kredi kartı işlemlerinde 2018 yılı 4. çeyreğinde uygulanacak azami faiz oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Buna göre, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,25 olurken aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,75, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,80, aylık azami gecikme faiz oranı ise yüzde 2,30 olarak belirlendi.

1 EKİM’DEN İTİBAREN GEÇERLİ

Açıklamada oranların 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilerek, ”Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır” denildi. 

ŞU ANKİ FAİZ ORANLARI

Üçüncü çeyreğe göre kredi kartı faizleri yüzde 8-11 arasında değişen oranlarda arttı. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olan kredi kartı işlemlerinde uygulanan Türk lirası için aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,02, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,52, yabancı para için aylık azami akdi faiz oranı 1,62, aylık azami gecikme faizi ise 2,12 olarak belirlenmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X