Kritik MGK toplantısı sonrası flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi.

Kritik MGK toplantısı sonrası flaş açıklamalar

Toplantı 4,5 saat sürdü. Toplantı sonrası yazılı açıklma yapıldı. Yapılan açıklamada, “Yeni Zelanda’da masum insanların inançlarından dolayı katledilmesi şiddetle kınanmıştır” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi. Toplantı 4,5 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklmada şu ifadeler kullanıldı.

“31 Mart’ta yapılacak seçimlerin, huzur ve güven içinde gerçekleştirilmesi için yetkili kurumlarca alınan tedbirler gözden geçirildi.”

“Türkiye’nin bütün terör örgütleriyle mücadelesini, geçmişte olduğu gibi aynı azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceği vurgulanmıştır.”

“(Türkiye’nin) Güney sınırları boyunca oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna asla izin vermeyeceği kuvvetle vurgulandı.”

“Münbiç ve Fırat’ın doğusunun terör örgütlerinden temizlenmeden bölgede istikrarın sağlanmasının ve göç hareketliliğinin durdurulmasının mümkün olmayacağı ifade edilmiştir.”

“Yeni Zelanda’da masum insanların inançlarından dolayı katledilmesi şiddetle kınanmıştır.”

“Giderek şiddet ve teröre dönüşen İslam ve Müslüman düşmanlığına çeşitli gerekçelerle göz yumulmasının, benzer saldırılara zemin hazırlayacağı uyarısında bulunuldu.”

“(Yeni Zelanda’daki saldırı) Yaşanan hadise tüm yönleriyle istişare edilmiş, Türk düşmanlığını da ihtiva ettiği anlaşılan İslam karşıtı ırkçı zihniyeti besleyen iklimin, bireysel ve organize unsurlarının deşifre edilerek kararlılıkla üzerine gidilmesi gerektiği ifade edilmiştir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X