Krizden çıkış hızlı olmayacak

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, yaşanan krizin diğerlerinden farklı olduğunu ve çıkışın hızlı olmayacağını söyledi.

Krizden çıkış hızlı olmayacak

Gürsel, Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (BUSİAD) Çekirge Toplantıları kapsamında gerçekleştirilen Geleneksel İftarının konuğu oldu. Burada ‘Türkiye İşgücü Piyasasında Çarpıcı Gelişmeler’ başlıklı bir sunum yapan Gürsel, ‘’Bu kriz önceki krizlerden farklı bir kriz. Koşullar cok farklı.

Bu krizden çıkış da etkili ve süratli olmayacak, öncekilerde olduğu gibi. 2018’in üçüncü çeyreğinde küçülme başladı. 2019 birinci çeyrekte dip noktasını bulduk. Bu daralmanın çok önemli bir etkisi işsizlikte ortaya çıktı. Krizden çıkışın hızlı olmayacağı kanaatindeyim. Yüksek işsizliği de düşürmekte çok zorlanacağız” dedi.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay da, toplantının açılışındaki konuşmasında ekonomiyi değil çevreyi ele aldığını belirtti.

Karbon salımının insanların doğayla pazarlık edebileceği bir konu olmadığını ifade eden Türkay, ‘’İnsan, dünya ile ilişkisini gözden geçirip çözümler üretmeli. Ulaşılabilir, ancak bir o kadar da zorlayıcı hedefler ortaya koyulmalı. Zarar görmüş topraklar rehabilite edilmeli. Tarımda doğru yatırımlar yapılmalı” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X