‘Kültürel varlığımızı devam ettireceğiz’ 

Kentteki hemşehri derneklerini ziyaret ederek öneri ve fikirlerini alan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa’da yaşayan Erzurumlular ile biraraya geldi.

‘Kültürel varlığımızı devam ettireceğiz’ 

Emek Mahallesi’nde bulunan, Erzurum Oltu ilçesinin Derebaşı, Gölçedere, Elmadüzü ile Sülünkaya köylerinin Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri’ni ziyaret eden Bozbey, Erzurumlular ile sohbet ederek, kent yönetimine ilişkin düşüncelerini paylaştı. Erzurumlular’ın da fikirlerini alan Bozbey, “Yöresel derneklerimizin sorunlarını iyi biliyorum. Hemşehri derneklerimizi aynı çatı altında toplayan Anadolu Arastası bir barış projesi. Dünyada örnek bir projeyi gerçekleştiren yönetici olarak bu kültürel varlığımızı Bursa’nın tamamında yaşatmak  istiyoruz” diye konuştu. 

“SU HAKTIR”…

Bozbey’e sikayet ve taleplerini aktaran vatandaşlar da Emek Mahallesi’nde su sorunu yaşadıklarını ve çeşmeden akan suyun kullanılamaz olduğunu söylediler. Bozbey de, “Su haktır, hemşehrilik hakkıdır. Vatandaşımız bu hakkı ucuz ve sağlıklı bir şekilde kullanmak zorundadır. Emek Mahallesi’nde su ile ilgili incelemelerimizi yapacağız.

Bursa’nın ve Bursalıların adayı olarak sizlerin desteğine ihtiyacımız var. 31 Mart’tan itibaren sizlerin bulunduğu, yaşadığı alanlarda sizleri mutlu edecek, sosyal, kültürel, sportif ve birçok alanda projeleri hayata geçirecek, insan öncelikli, eşit hizmet anlayışıyla, hizmetlerimizi her yere aynı şekilde sunmayı hedefliyoruz” dedi.  

‘BUTTİM’in marka değeri yükselecek’

Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi’ni de ziyaret ederek BUTTİM yönetimiyle biraraya gelen Bozbey, BUTTİM’in marka değerini yükselten bir anlayış ortaya koyacaklarını söyledi. BUTTİM hak ettiği değere kavuşturacaklarının altını çizen Bozbey, “BUTTİM, Bursa ve tekstil ticareti için son derece önemli. BUTTİM’in, tanınırlık ve işlevsellik anlamında eksikleri var. BUTTİM’i, çevresiyle bir bütün halinde ele alarak, marka değerini artıracak bir planlamayla öne çıkarmalıyız” diye konuştu. 

FOTOĞRAFALTI: Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Erzurum Oltu Sülünkaya Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde ocağın başına geçerek cağ kebap kesti. Erzurum Oltu Sülünkaya Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Öner Alkan da Bozbey’e Oltu taşından yapılmış tespih hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X