Kupa sahibini buluyor

Galatasaray ile geçtiğimiz sezon kupayı müzesine götüren Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası finalinde bugün Sivas’ta saat 20.45’de karşı karşıya geliyor.

Kupa sahibini buluyor

Ziraat Bankasının sponsorluğunda düzenlenen 57. Türkiye Kupası, Galatasaray ile Akhisarspor arasında bugün oynanacak. Yeni 4 Eylül Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak final müsabakasını hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Galatasaray’da sakatlığı bulunan Kostantinos Mitroglou, Akhisarspor’a karşı forma giyemeyecek. Akhisarspor’da ise eksik yok. Kupada geçen sezon Diyarbakır’da oynanan finalde Akhisarspor, Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek mutlu sona ulaştı.

Rekor Galatasaray’da

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı kırmızılı ekip organizasyonda daha önce 22 kez final oynarken, 17 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Kupayı en çok kazanan takım olan Galatasaray, organizasyonun ilk 4 senesinde de kupayı kimseye kaptırmayarak bu alanda da rekora sahip. Akhisarspor, Türkiye Kupası’nda üst üste ikinci kez finalde mücadele edecek. Fenerbahçe, 17 kez final oynayıp, bunlardan sadece 6’sında kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu.

20.45/ATV

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X