Kurban kesecekler dikkat

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, hayvan kesim işleminin mutlaka tecrübeli kişilerce yapılması gerektiğini söyledi.

Kurban kesecekler dikkat

Kesim hatalarının, hayvanların strese sokulması sonucu et kalitesinin düşmesinin, acemi kasapların kendilerine ve çevrelerine vereceği zararın bu şekilde önlenebileceğini anlatan Bayraktar, etlerinin muhafazası konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bayraktar, ”Etler, parçalar halinde temiz kaplara konulmalı ve güneş görmeyen serin bir yerde hava alması sağlanarak kesim sıcaklığının oda ısısına düşmesi beklenmeli, 5-6 saat sonra ise buzdolabına kaldırılmalıdır. Etler henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına poşetler içinde veya hava alamayacak bir durumda üst üste konulmamalıdır” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X