Kurban kesim yerleri bayrama hazır

Osmangazi Belediyesi, vatandaşların kurban bayramını huzur içinde geçirmeleri için hazırlıklarını tamamladı. İlçenin 19 farklı noktasında oluşturulan kurban kesim yerlerinde vatandaşlar kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik bir şekilde kesebilecek.

Kurban kesim yerleri bayrama hazır

Osmangazi Belediyesi, kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşların kurban ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirebilmeleri için her türlü tedbiri aldı.

 

İlçenin 19 farklı noktasındaki kapalı ve açık pazar alanları kurban kesim yerleri olarak belirlendi. Bağlarbaşı, Panayır, Kükürtlü, Yeşilova, Emek, Küçükbalıklı, Hamitler, Doğanevler, Alacahırka, Sırameşeler, Yunuseli, Geçit, Çirişhane, Yenibağlar, Hürriyet, Ziraat Pazarı ve Yunuseli açık pazar yerleri ile Soğanlı ve Dikkaldırım kapalı pazar alanlarında kurban kesimi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Kesim yerleri, çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek durumlardan arındırıldı. Genel sağlık şartlarına uygun, dezenfekte edildi. Foseptiklerin açılması gibi alt ve üst yapı hizmetlerine dikkat edildi. Kesim yerlerinde bayram süresince kötü görüntülerin oluşmaması için Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri görevlendirildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, vatandaşların huzurlu ve keyifli bir bayram geçirmeleri için çalışmaların üst düzeyde yürütüldüğünü söyledi. Dündar, kurban kesimlerinin sağlık koşullarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için kesim yerlerinde gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurguladı. kurban bayramı süresince belediye ekiplerinin kesim alanlarında gerekli tedbirleri alacağını hatırlatan Başkan Dündar “Kesim işlemleri sırasında her kesim yerinde sorumlu veteriner hekim ve temizlik işçileri olacak ve kesim sonrası atıkların temizlik işçileri tarafından hemen toplanması sağlanacak” diye konuştu.

Dündar, kesim işleri bittiğinde kesim alanlarının temizlenip ilaçlanacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X