Kurban pazarları hareketlendi

Bayrama sayısı günler kala Bursa’da kurulan kurban pazarlarında yoğunluk artıyor. Küçükbaşların 900 liradan, büyükbaşların da 7 bin liradan başlayan fiyatlarda alıcı beklediği pazarlarda, besiciler satışlardan memnun.

Kurban pazarları hareketlendi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. Kars, Muş, Trabzon, Ağrı gibi Türkiye’nin birçok farklı şehrinden Bursa’ya getirilen kurbanlıklar, için alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.

Panayır Kurban Pazarı’nda yer alan besiciler, fiyatların geçen yıl ile aynı seyrettiğini belirterek, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade ediyor. Küçükbaş hayvanların fiyatları 900 ile 2 bin 200 lira arasında değişirken, büyükbaşlar 7 bin ile 24 bin lira aralığında satılıyor.

Besici İbrahim Bartan, Kars’tan 31 tane büyükbaş hayvanla geldiklerine işaret ederek, ‘’Bunların 23 tanesini sattık. Elimizde 8 tane kaldı. Onlara müşteri bekliyoruz.

Hayvanlar 7 bin ile 16 bin lira aralığında satıldı. Vatandaş fiyatları normal buluyor. Geçen seneye göre hemen hemen aynı. Elimizdeki hayvanlar bayrama kadar biter diye umuyoruz. İnşallah alanın da satanın da yüzü güler. Kimse fırsatçılık yapmasın. Bu iyi bir şey değil. Son güne bırakmak fırsatçılıktır” dedi.

PİLOT 23 BİN 500 TL’YE SATILDI

Besici Mehmet Şerif Bulut da, Muş’tan geldiklerini kaydetti. Pazarın en dikkat çeken büyükbaş hayvanlarının kendilerinde olduğuna vurgu yapan Bulut, ‘’Fiyatları kilosuna göre değişiyor.

16 bin ile 23 bin liraya aralığında satılıyor hayvanlarımız… Elimizdeki hayvanların en pahalısı ve ağırı 1 ton 350 kilogram olan Pilot. Bu hayvanı 23 bin 500 liraya sattık” diye konuştu.

Bir başka besici Selahattin Kaygan ise iyi başlayan satışların şuan biraz durgunlaştığını söyledi. Pazara 23 tane büyükbaş getirdiğini anlatan Kaygan, ‘’Sadece 6 tanesi elimde kaldı.

Fiyatlar hayvanın kalıbına göre 14 binden başlıyor. Vatandaşlarla pazarlıklar iyi geçiyor. Bayrama kadar elimizde bir şey kalmaz. Herkes evine ailesine memnun döner” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜKBAŞLAR 900’DEN BAŞLIYOR

Besici Aydın Demir, 3 gündür pazarda olduklarını dile getirerek, satışların güzel gittiğine işaret etti. Hayvanları Afyon’dan getirdiğini belirten Demir, ‘’Şimdiye kadar yüzde 20’sini sattık.

Küçükbaşlar bin liradan başlıyor 2 bin 200 liraya kadar çıkıyor. Herkes bütçesine göre alıyor. Bu yıl umutluyuz. Bayram yaklaştıkça ve arife günü fiyatlar ya yukarı çıkar ya da aşağı iner belli olmuyor. Piyasa senelerdir böyle gidiyor” şeklinde konuştu.

Kars’tan gelen besici Medeni Bakıran da, fiyatların geçen seneki gibi olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: ‘’Hayvanlarımızı bin ila 2 bin lira arası fiyatlandırdık.

Müşteriler pahalı olduğunu söylüyor ama çadır yerleri ve girdi masrafları arttı. Koçlar bin 500-2 bin lira arasında, kuzular ise 900 liradan başlıyor bin 300 liraya kadar çıkıyor. 90 tane koç, 90 tane de kuzu getirmiştim. Bunlardan 15 koç, 30 da kuzu satıldı. Bayrama kalmadan elimizdeki hayvanlar biter.”

SATIŞLAR İYİ GİDİYOR

Besici Ömer Aysoy da, 600 tane küçükbaş hayvanıyla birlikte Trabzon’dan geldiğini belirterek, ‘’Ben 2 gündür buradayım. 60 tane hayvan sattık. Şuan için iyi gidiyor. Fiyatlarımız bin 500’den 2 bin 200’e kadar değişiyor. Hayvanların durumu da geçen seneden daha iyi. Daha yapılılar” diye konuştu.

Kurbanlık almaya gelen Saffet Sırrı, fiyatların uygun olduğunu dile getirerek, ‘’Kurban senede bir defa kesiliyor. Bir defa da üretici kazansın. Biz kurbanımızı seçtik ve bin 200 liradan aldık. Pazarlık yaptık. Bin 800 istediler ama ortayı bulduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X