Kurbanlıklar Pazarda Alıcı Bekliyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar pazarlarda alıcısını bekliyor. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen kurbanlık piya…

Kurbanlıklar Pazarda Alıcı Bekliyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar pazarlarda alıcısını bekliyor. Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte hareketlenen kurbanlık piyasasında bayram telaşı başlamadı. 400 ile 600 TL arasında değişin kurbanlık fiyatları ile 900 ile 1500 TL arasında değişen büyükbaş kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Adıyaman Belediyesi Hayvan Pazarı’nda alıcılarını bekleyen kubanlıkların fiyatlarının artmadığını söyleyen satıcı Tarık Bozkurt, bu yıl kurban fiyatlarının geçen yıla oranla oldukça uygun olduğunu söyledi. Bozkurt, terör olaylarından dolayı satışlarda düşüş yaşandığını belirterek, “Terör bu yıl belimizi büktü. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden ilimize getirilerek satışa sunulmak istenen hayvanlar güvenlik zafiyeti nedeniyle getirilemiyor. Bizler de hayvanlarımızı terör korkusuyla metropol şehirlere götüremiyoruz. Bu da piyasamızı haliyle olumsuz etkiliyor. İster istemez hem hayvan fiyatlarına yansıyor hem de bizim gibi satıcıların işini zorlaştırıyor. Bu yıl genellikle yerli hayvanlarımızın satışını yapıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X