Küresel bir salgına karşı uyardı

Berlin’de bir konferansta konuşan Bill Gates, dünyanın küresel bir salgına karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Küresel bir salgına karşı uyardı

ABD’li teknoloji devi Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Ebola’ya karşı verilen savaştan ders çıkarılmasını ve dünyanın küresel salgınlara karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Bir konferans için Almanya’nın başkenti Berlin’nde bulunan Gates, Ebola’dan daha komplike  ve daha önce görülmemiş patojenlerin bir salgına dönüşmesinin oldukça muhtemel olduğunu belirterek, bu tarz virüslerle başa çıkabilmek için teknolojiyi yeterince kullanmak zorunda olunduğunun altını çizdi.

Forbes’un verilerine göre, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates’in kurduğu vakıf binden fazla çalışanıyla salgın hastalıkların ve açlığın önüne geçmek için mücadele ediyor.

1994 yılında Bill & Melinda Gates Vakfı’nı kuran Gates, bu tarihten itibaren bu vakıf sayesinde küresel açlık ve sıtma gibi sorunların ortadan kaldırılması için çalışıyor.

EBOLA SALGININDA BİLANÇO ARTIYOR

Afrika’da etkisini gösteren Ebola, şu ana kadar Liberya’da 2,686, Siera Leone’de 3,199, Gine’de 1.910, Nijerya’da ise 8 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu.  Dünya Sağlık Örgütü’nün (World Heath Organization) açıkladığı verilere göre, 22.092 kişiye bulaşan Ebola, 8,810 kişinin ölümüne sebep oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X