‘Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Benim Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak.” dedi.

‘Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Sakarya’da düzenlenen mitingde halka hitap etti.

“Siz bu işlerden anlamazsınız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ekonomiye ilişkin açıklamalarını eleştiren Erdoğan, “Ekonomi diyorlar ya… Ey Bay Kemal, Ey Muharrem, siz bu işlerden anlamazsınız. Çırak bile olamadınız.” dedi.

Türkiye’de 10 yılda 8 milyon ilave istihdam sağlandığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye geçtiğimiz 10 yılda neredeyse 8 milyon ilave istihdamla Avrupa ülkelerinin tamamı kadar yeni iş imkanı sağladı. ‘Ekonomi’ diyorlar ya… Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. Bunlar, Türkiye üzerinde oynanan manipülasyonlardır. İnşallah 24 Haziran’dan sonra bunlarla hesaplaşacağız.”

Erdoğan, “Bay Kemal burayı da iyi dinle. Sizin otomobile motomobile kafanız basmaz. 2002’de 91 bin adet otomobil satılan Türkiye’de geçen yıl 723 bin otomobil satıldı.” dedi.

Sakarya’ya Millet Bahçesi müjdesi

Erdoğan, Sakarya’daki eski stadın yerine Millet Bahçesi yapılacağını belirtti.

Sakarya’da 268 kilometre bölünmüş yol yaptıklarına dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

“Sakarya’ya 2002’ye kadar ne yapmışlar biliyor musun? 133 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Biz buna 268 kilometre daha ekledik. Düşünebiliyor musunuz? 79 senede ne yapılmış? Biz 16 senede ne yapmışız?”

Erdoğan, “Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Benim Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak.” dedi.

“Sana o apoletleri söktürmezler”

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Zeytindalı Harekatı’nı yöneten Korgeneral İsmail Metin Temel’e ilişkin açıklamalarını değerlendiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Gel bakalım Muharrem.’ diyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı yaptığı kişinin Afrin operasyonumuzun komutanı Metin Temel Paşa ile hadsızliğini duydunuz değil mi? Meydan meydan gezip ‘Ben bu paşanın apoletlerini sökeceğim.’ diyor. Sen kimsin ya sen nesin ya… Sen bu ülkenin bir hukuk devleti olduğunu hala öğrenemedin mi? Sana o apoletleri söktürmezler. Sen apolet mi sökeceksin? Gidip de kendisini ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş’a mı takacaksın o apoletleri?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X