Kurtulan: En büyük sermayemiz eğitim

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böcekleri Kültür Merkezleri aracılığı ile kültürden sanata, spordan mesleki eğitimlere kadar yaşamın her alanında vatandaşla iç içe olduklarını söyledi.

Kurtulan: En büyük sermayemiz eğitim

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin Züferbey Mahallesi’ndeki şubesinde yabancı dil eğitimine katılan kursiyerleri ziyaret etti. Lise öğrencilerinin devam ettiği İngilizce kursunda gençlerle sohbet eden Kurtulan, kültürel değerlerin evrensele ulaşabilmesi için mutlaka yabancı bir dile ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Kurtulan, “Önce kendi dilimizi, tarihimizi iyi bileceğiz. Çünkü bizler, özellikle gençler medeniyetimizin taşıyıcıları konumundadır. Dünyaya açılırken, kültürümüzü tanıtırken de yabancı bir dile ihtiyacımız var.

Bunun için de yeni bir dil öğrenmek gerekiyor. Her dil insana yeni bir dünya açar. Uğur Böceği Kültür Merkezleri de bu amaçla İngilizce kursları düzenliyor. Gençlerimizin bu kurslara ilgisinden memnunuz. Okullarında aldıkları eğitimleri burada devam ettirme fırsatı bulabiliyorlar. Bilim ve teknolojide ilerlemek istiyorsak, genç ve yeni fikirlere ihtiyacımız var” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X