Kurtuluşun 97’nci yılına coşkulu kutlama 

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Kurtuluşun 97’nci yılına coşkulu kutlama 

Dün akşam Orhangazi Parkı’nda Bursa Mehteran Takımı Konseri ve Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi’nin gösterileri ile başlayan etkinlikler kapsamında; Tarihi Büyükşehir Belediye Binası önünde Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri Bursa’nın temsili olarak kurtarılmasını canlandırırken, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi ve kurtuluş selası okundu.

kutlama3.jpg

Etkinlikler bugün saat 09.30’da protokolün katılımıyla Tophane’den Heykel Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüşle devam edecek. Yürüyüşün ardından Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait çelenkler Atatürk Anıtı’na sunulacak. Sunumun ardından Kent Müzesi önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmalarıyla devam edecek etkinliklerde Karagöz Halk Dansları, Namık Kemal Halk Oyunları, Mehteran ve Tahtakıran Kılıç Kalkan ekipleri gösterilerini sunacak. Şiirlerin okunacağı program, göndere çektiği Türk bayrağı ile Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunu ilan eden Yüzbaşı Rüştü Bey’in mezarını ziyareti ile son bulacak. 

kutlama4.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X