Kuru üzüm Çin yolcusu

Tariş Üzüm Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, Çin’in daha önce ABD’den ithal ettiği kuru üzümü Türkiye’den alma kararının bulunduğunu söyledi.

Kuru üzüm Çin yolcusu

Çin’den gelen teknik heyet, Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki Tariş Entegre Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Heyetin incelemeleri sırasında gazetecilere açıklama yapan Türker, son dönemde iki ülke arasındaki ilişkilerde olumlu havanın ticarette de etkisini göstermeye başladığını belirtti.

Sultani çekirdeksiz kuru üzümünün tüm dünyaya ihraç edildiğini ancak bugüne kadar Çin’e potansiyeli kadar satış yapılamadığını vurgulayan Türker, ‘’Son dönemdeki olumlu yaklaşımlar ve kurulan bağlantılar sayesinde Türk üzümü inşallah Çin’de de tüketilmeye başlanacak. Bu her iki ülkenin yararına olacaktır.

Çin, dünyanın en fazla yaş üzüm üreten ülkesi ama üretiminin yüzde 83’ünü yaş taze üzüm olarak tüketiyor, yüzde 12’sini şaraplık olarak kullanıyor. Sadece yüzde 6’sını kurutuyor.

Çin, bugüne kadar ABD’den ithal ettiği kuru üzümü, Türkiye’den alma kararı aldı. Bu doğrultuda Çin heyetleri sık sık Türk üzümü için Türkiye’ye gelmeye başladı. Bu Türkiye için büyük bir fırsattır, bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekir ” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X