Kuş pazarında satılan 77 adet kuşa el konuldu

Bursa’da, şehir merkezindeki kuş pazarında satışa sunulan farklı türlerde toplam 77 adet kuşa el konularak doğal yaşam ortamına salındı.

Kuş pazarında satılan 77 adet kuşa el konuldu

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2.Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaban hayvanlarının usulsüz satışına engel izin vermedi. Bölge müdürlüğüne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa Şube Müdürlüğü Av Koruma-Kontrol ekipleri, merkez Osmangazi ilçe belediyesinin gözetiminde Soğanlı Mahallesinde kurulan, evcil hayvan satışının yapıldığı “Kuş Pazarını” denetledi. Denetimde, 5 adet keklik, 5 adet sülün, 5 adet yaban ördeği ve 62 adet saka kuşuna el konuldu. El konulan 62 adet saka kuşu, veteriner hekimlerinin yaptığı sağlık kontrolünün ardından doğal yaşam ortamına salındı. 

Keklik, sülün ve yaban ördekleri ise tabii yaşam ortamlarına adapte olabilmeleri için Karacabey İlçesinde bulunan Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde koruma altına alındı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X