Küstah talep: Kur’an-ı Kerim’den 26 ayet çıkarılsın!

Hindistan’da, Kur’an-ı Kerim’den 26 ayetin çıkarılması talebi, Bangladeş’in en büyük dini siyasi partisi Cemaat-i İslami üyeleri tarafından Dakka’da protesto edildi. Cemaat lideri Dr. Shafiqur Rahman, ayetlerin çıkarılması için yapılan başvurunun ‘aşırı cüretkar’ olduğunu söyledi.

Küstah talep: Kur’an-ı Kerim’den 26 ayet çıkarılsın!

Dakka’da yüzlerce Cemaat-i İslami üyesi, Motijheel bölgesinde bir araya gelerek, Hindistan’da Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetlerin çıkarılması için başvuran eski Şii Merkez Kurulu Vakfı Başkanı Waseem Rizvi aleyhinde sloganlar attı.

Bangladeşli protestocular, Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin ayetlerin çıkarılması talebini reddetmesini ve Rizvi’nin bir milyardan fazla Müslüman nüfusunun dini duygularını incittiği için yargılanmasını talep etti.

Cemaat lideri Dr. Shafiqur Rahman, son 1500 yıldır değişmeden kalan Kur’an’ı Kerim’in 26 ayetinin çıkarılması için başvuran Rizvi’nin aşırı cüretkar olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X