Kütüphanede geri sayım

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tadilat çalışmalarıyla daha modern görünüm kazanan, yenilenen elektrik ve yangın tesisatlarıyla okurlar için daha da güvenli hale gelen Setbaşı Kütüphanesi, açılış için gün sayıyor.

Kütüphanede geri sayım

Bursa’da 1954-1960 yılları arasında dönemin Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından yaptırılan, 1958 yılındaki Kapalıçarşı yangınından zarar gören esnaf için alt kat pasaj üst kat ise nikah dairesi olarak planlanan ve 11 Eylül 1998’den bu yana Setbaşı Kütüphanesi olarak hizmet veren sivil mimari örneği yapı, Büyükşehir Belediyesi tarafından sil baştan yenilendi. Çalışmalar kapsamında çatının gereken yerlerinde ve yağmur oluklarındaki onarımlar, ahşap saçaklar, pencere imalatları ve kapı imalatlarının onarımları yapıldı, yenilenmesi gerekenlerin değişimi tamamlandı.

KİTAP OKUYAN KIZ KÜTÜPHANEDE

Bu arada daha önce Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildiği için bakımı yapılmak üzere Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırılan Kitap Okuyan Kız heykeli de bakımlarının ardından Setbaşı Kütüphanesi önünde konumlandırıldı. Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği kütüphaneyi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmalarla kütüphanenin okurlar açısından daha modern hale geldiğini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X