Kuzey Irak açıklaması: Tamamen ortadan kaldırana kadar…

Milli Savunma Bakanı Canikli, Kandil’e hava harekatına ilişkin, “Şimdiki hedefimiz daha farklı, şimdi orada terörü tamamen ortadan kaldırana kadar kalıcı olacağız. Kuzey Irak’ta kalacağız.” dedi.

Kuzey Irak açıklaması: Tamamen ortadan kaldırana kadar…

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı ve son dönemdeki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kandil’e yönelik hava harekatı

Milli Savunma Bakanı Canikli, burada yaptığı konuşmada, Kandil’e hava harekatına ilişkin, “Şimdiki hedefimiz daha farklı, şimdi orada terörü tamamen ortadan kaldırana kadar kalıcı olacağız. Kuzey Irak’ta kalacağız.” dedi.

Bakan Canikli, “(Irak’ın kuzeyinde) Üs bölgelerindeki tahkimatlar belli bir aşamaya geldi, şimdi bir sonraki sürece geçiyoruz.” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Canikli,  şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımızın talimatı ile orada terörü söküp atana kadar ve kalacak şekilde üs bölgeleri oluşturmak suretiyle bu operasyona başlamıştık. Neredeyse bir yıla yakın bir süre önce planlama aşamaları başlamıştı.

Bu bölgede üs bölgeleri oluşturuldu. Bu ilk defa yapıldı. Üs bölgeleri oluşturulmadan daha ileri noktalara bir seferlik uzun harekatlar yapmak teknik açıdan sıkıntılı.

Güvenlik gerekçeleriyle ve hiçbir şekilde başka bir ülkenin toprak bütünlüğüne halel gelmeyecek şekilde ve geçici olarak, ama bu geçicilik bütün teröristler o bölgeden temizlenene ve o bölgeden bir tehdit olmaktan çıkana kadar devam edecek. Geçici operasyon yapıp dönmek değil.”

“Yılbaşından beri 500’den fazla terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanı Canikli, “Yılbaşından bugüne kadar 500’den fazla terörist Kuzey Irak’ta etkisiz hale getirildi.” diye konuştu.

Bakan Canikli, “Son operasyon diğerlerinden farklı. Bir defa oradan çok ciddi olarak ülkemize bir saldırı gerçekleştiriliyor. Çok ciddi sızmalar söz konusu. Son derece dağlık bir arazi. Terörün, teröristlerin de kolayca hareket etmelerine imkan sağlayan bir yol, arazi şartları söz konusu.” dedi.

İran’ın operasyona desteği 

Milli Savunma Bakanı Canikli, “Kandil de dahil oradaki bütün terörist unsurlara yönelik yapılacak harekatta, İran’ın gerekli desteği vermesi noktasında çok açık bir şekilde konuya sıcak yaklaştıklarını ifade ettiler her ortamda.” diye konuştu.

Bakan Canikli “Görev tamamlanana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bütün hatlarıyla orada olmaya, kalmaya devam edecek.” dedi.

“Kılıçdaroğlu’nun teröristleri koruma çabası içerisine girdiğini görüyoruz”

Milli Savunma Bakanı Canikli, “Kuzey Irak’tan teröristler devamlı saldırıyorlar. Bütün onlar ortadayken Sayın Kılıçdaroğlu’nun çıkıp bunu etkisizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya yönelik, aslında teröristleri korumaya yönelik bir çaba içerisine girdiğini görüyoruz bir kez daha. Çok üzüntü verici bir hadise.” diye konuştu.

Bakan Canikli, “(CHP) Demirtaş gibi kişileri de destekleyeci, onların serbest bırakılması ya da o anlama gelebilecek açıklamalarla onlara destek verenlerin yanında bir duruş sergiliyorlar. Terörle mücadele edene hakaret ediyor, teröre destek verenin yanında bulunuyor. Terörle mücadeleyi zafiyete uğratma potansiyeli olan yaklaşımdır bu. Ama maalesef CHP, genelde Sayın Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayları İnce de benzer yaklaşım içerisinde.”  dedi.

İnce’nin İsmail Metin Temel’le ilgili sözleri

Milli Savunma Bakanı Canikli, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’le ilgili sözlerine ilişkin, şöyle konuştu:

“Afrin’e girdiği için, teröristleri temizlediği için şimdi onun intikamı alınıyor.

Muharrem İnce’nin ne morale ihtiyacı var? Esas fedakarlığı yapan askerlerimiz ve onların komutanları. Bütün askerlerimiz, komutanlarımız o ateş hattında bu toprakları canları pahasına korumaya çalışıyor, gerektiğinde şehadete yürüyor korkusuzca. Esas morale ihtiyacı olan onlar.”

Canikli’nin açıklamaları, AA’nın internet sitesi “www.aa.com.tr”den ve “@anadoluajansi” Twitter hesabından da anlık olarak takip edilebiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X