Kuzey Irak’a hava harekatı! 13 terörist etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan ve Kandil bölgelerine, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla harekat düzenlendi. Belirlenen 3 dinamik hedef, iki silah mevzisi imha edildi, ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak’a hava harekatı! 13 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün 09.40-14.07 arasında Irak’ın kuzeyindeki Avaşin/Basyan ile Kandil bölgesinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendi.

 

Avaşin/Basyan bölgesinde bölücü terör örgütüne ait 2 dinamik hedef 09.40-09.50 arasında hava taarruzuyla ateş altına alındı. İlk tespite göre 9 terörist etkisiz hale getirildi.

 

Yine Avaşin/Basyan bölgesinde tespit edilen bir dinamik hedef 13.18-13.20 arasında, bir silah mevzisi 14.07’de hava taaruzuyla ateş altına alındı ve imha edildi. İlk belirlemelere göre silah mevzisindeki bir kişiyle birlikte toplam 4 terörist öldürüldü.

Kandil bölgesinde tespit edilen bir doçka mevzisi 13.36-13.44 arasında hava taarruzuyla imha edildi, mevzide bulunan teröristler de etkisiz hale getirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X