Kuzey Makedonya’da Pendarovski ve Davkova ikinci tura kaldı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda iktidarın adayı Pendarovski yüzde 42,84, muhalefetin adayı Davkova ise yüzde 42,24 oy aldı.

Kuzey Makedonya’da Pendarovski ve Davkova ikinci tura kaldı

Kuzey Makedonya’da dün yapılan cumhurbaşkanlığı  seçiminde, son verilere göre ikinci tura Stevo Pendarovski ve Gordana Silyanovska  Davkova kaldı. 

Devlet Seçim Komisyonunun açıkladığı son verilere göre, sandıkların  yüzde 99,69’u açılırken, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM)  öncülüğündeki mevcut hükümet koalisyonu tarafından desteklenen Stevo Pendarovski  oyların yüzde 42,84’ünü, ana muhalefetteki İç Makedon Devrimci Örgütü-Makedonya  Ulusal Demokratik Birliği (VMRO-DPMNE) öncülüğünde oluşturulan ittifakın  desteklediği Gordana Silyanovska Davkova da yüzde 42,24’ünü aldı.

Arnavut siyasi partilerinden Arnavutlar İçin İttifak ve BESA Hareketi  tarafından desteklenen Arnavut kökenli aday Blerim Reka’nın oy oranı ise yüzde  10,58’de kaldı. Geçersiz oy oranı yüzde 4,34 oldu.

Seçimin ilk turuna katılım yüzde 42 olarak gerçekleşti.

Bu sonuçlara göre, 5 Mayıs’ta düzenlenecek ikinci turda Pendarovski  ile Silyanovska Davkova yarışacak.

Anayasaya göre, ikinci turun geçerli sayılması için katılımın en az  yüzde 40 olması gerekiyor.

Seçilecek aday ülke tarihindeki beşinci cumhurbaşkanı olacak

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X