Kuzey Planları’nda hak sahipleri sandığa gidecek

On yılı aşkın süredir sonuçlanmayan Kuzey Planları’nda hak sahipleri ile bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan çözüm için sandığa gidileceğini söyledi.

Kuzey Planları’nda hak sahipleri sandığa gidecek

Gemlik Kumla sınırı ile eski devlet hastanesinin kuzey bölümlerinden oluşan Kuzey Planlama Bölgesi’nde hak sahiplerinin beş kat talebi, iki ve üç katı mümkün kılan eski planları da riske edince devreye belediye girdi. Bölgedeki hak sahipleri ile bir araya gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, son kararı hak sahiplerinin vereceğini söyledi. 

Planların mevcut halinin kabulü ile emsal artışında ısrarın hak sahiplerinin kararı olacağını ifade eden Sertaslan, “İtiraz eden meslek kuruşları ile görüşerek hassasiyetlerimiz belirttik ama bir sonuca varamadık. Son kararı verecek olan siyasi partiler değil sizlersiniz. Talepte bulunduğumuzda Önceki planların da itiraz edilerek iptal edilme riski var. İmar başlatalım derken o bölgede zeytincilik yapmaya da dönebiliriz. Bu noktada siz ne karar verirseniz sonuna kadar arkasında duracak onu uygulayacağız” dedi.

PLANLARIN GEÇMİŞİ

İlk kez 2007 yılında ilçenin gündemine giren planlar, 2010 yılında Gemlik Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilip Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilirken, Büyükşehir’den döndükten sonra 2013 yılında yeniden Gemlik Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy birliği ile kabul edilmişti. Planlar, Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenip çeşitli imtiyazlar sağlanmıştı. Hak sahiplerine tapuları ise 2015 yılının Haziran ayında verilmeye başlandı. Ancak daha sonra kabul edilen 1.20 emsal artışı ile üç katın dört ve beş kata yükselmesine meslek odalarından itiraz gelmesiyle işlemler durduruldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X