Lavrov: Washington Türkiye’yi dinlemedi

Türkiye’nin Afrin’de devam eden ‘Zeytin Dalı Harekatı”na bir destek de Rusya’dan geldi. 

Lavrov: Washington Türkiye’yi dinlemedi

Euronews’a verdiği özel röportajda önemli açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ‘İşin en başından beri Türkiye’nin pozisyonuna aldırmaksızın ABD Kürtleri destekliyor. Türkler defalarca uyarılarını yaptı ama dikkate alınmadı. Şu an gelinen nokta bu nedenle sürpriz değil. Bu olay bize ABD konusunda daha da temkinli olmamız gerektiğini gösterdi sadece. Bize göre Batılı meslektaşlarımızın geçmiş yüzyıla ait taktikleri ile her yeri ele geçirip hudutlar çizmeye başlamaktansa varolan sınırlar içerisinde Kürtlere nasıl eşit haklar sağlanabilir bunları oturup düşünmeliyiz’ dedi. 

Rus bakan ayrıca ABD’nin Suriye’de kalıcı olmak istediğini ve bu nedenle Kürtleri desteklediğini ileri sürdü. Lavrov, “Suriye’ye temelli yerleştiklerinde orada Kürtlerin de yardımıyla büyük bir bölgeyi tamamen Arap kökenli Suriyelilerden izole edip ülke hükümranlığını bozarak özerk bir bölge yaratacaklar’diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X