Lavrov: YPG’lilerin çekilmesi neredeyse tamamlandı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara ve Moskova arasında varılan Soçi Mutabakatı’ndan sonra Suriye’nin kuzeyinde gelinen noktayı değerlendirdi.

Lavrov: YPG’lilerin çekilmesi neredeyse tamamlandı

Lavrov, YPG’li teröristlerin çekilmesinin neredeyse tamamlandığını, bazılarının hala bölgede olabileceğini söyledi. Dışişleri Bakanı ayrıca “Ankara Moskova’ya yeni bir operasyon başlatma planı olmadığını söyledi” ifadesini kullandı.
Bu arada TSK’nın Rus askerleriyle Fırat’ın doğusunda dokuzuncu devriye dün gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türk ve Rus askeri unsurlarının, İHA’ların da iştirakiyle Fırat’ın doğusundaki dokuzuncu kara devriyesi planlandığı gibi tamamlandı. Rasulayn-Kamışlı sektöründe icra edilen dokuzuncu kara devriyesine her iki taraftan dörder araç olmak üzere toplam sekiz kara aracı ve İHA’lar iştirak etti. Türk ve Rus askeri unsurları 9 kilometre derinlikte ve 38 kilometre uzunluğundaki güzergahta devriyeyi tamamladı” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X