Limanlarda işlemler ‘Tek Pencere’ ile hızlanacak

Türkiye’de limanlara yanaşan tüm gemilere ait bilgiler artık tek bir veri tabanında birleşiyor. Böylece sisteme girildiğinde bilgilere kolayca ulaşılacak.

Limanlarda işlemler ‘Tek Pencere’ ile hızlanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Liman Tek Pencere Sistemi’nin Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması açısından önemli olduğunu belirterek, ”Bu sistem, bütün ilgili bakanlık ve kuruluşlarımızın aynı veri tabanı üzerinden işlem yapmasını, işlemlerin hızlandırılmasını sağlayacak” dedi.

Tüfenkci, limanlara gelen gemilere ait bildirimlerin tek bir sistem üzerinden elektronik yapılmasına imkan sağlayacak ‘Liman Tek Pencere Sistemi Protokolü’ne, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile imza attı. Protokol imza töreninde konuşan Tüfenkci, söz konusu sistemin bakanlığın hedeflerine hizmet ettiğini söyledi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması açısından sistemin önemine değinen Tüfenkci, bakanlık olarak ticaretin daha kolay ve güvenli yapılmasını sağlayacak, hızını ve hacmini artıracak birçok proje yürüttüklerini ifade etti.

Bakan Tüfenkci, ithalat ve ihracatın önemli kısmının deniz yoluyla gerçekleştirildiğine işaret ederek, ”Limanlarımız çok gelişti, rekabete açık hale geldi ve uluslararası rekabette öne çıkmaya başladı. Bu tip uygulamalarla da bu rekabeti bir adım daha öne taşımak istiyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X