Limonu bileğinize damlatın! Bakın ne oluyor

Ortaçağ kaşifleri, tarih içinde sürekli büyüyen bir şekilde, iskorbüt hastalığından korunmak için limondan faydalanıyordu. Viktorya döneminde yaşayanlar ise bir statü sembolü olarak evlerinde yetiştirirdi…

Limonu bileğinize damlatın! Bakın ne oluyor

Bu Sarı meyveler aynı zamanda eski insanlar tarafından çeşitli zehirlere karşı bir panzehir, bir ilaç olarak ve böceklere karşı da kullanılıyordu.
 

BOĞAZ AĞRISI

Balla karıştırılan limon, şurup yerine, boğaz ağrınızı kısa  sürede geçirebilecek doğal bir yöntem. Bir bardak sıcak suyun içine limon suyu ve bal karıştırın ve yudumlamadan önce biraz ılınmasını bekleyin. Bal boğazınızı yumuşatır, limon ise mukusları giderir.

169408-1517568386-041407.jpg

AKNE PROBLEMİ

Limonun içindeki sitrik asit akne problemlerini yenmeye yardımcı oluyor. Limon suyunu her gün günde 2 kez, ballı su ile karıştırıp sorunlu bölgeye sürmeli ve durulamadan önce en az yarım saat beklemelisiniz.

YORGUNLUK

Öğleden sonraları enerji kaybı mı hissediyorsunuz? Experimental Biology and Medicine’da yayınlanan bir çalışmaya göre, limon yağı beyin aktivitesini yükseltiyor.

Gün içinde bileklerinize birkaç damla limon damlatmak ve hafifçe ovmak dinç olmanızı sağlıyor ve vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi şaşıracağınız düzeyde size sağlıyor.

Güne başlarken limonlu su içmek metobolizmanızı hızlandırarak hızlı kilo vermenizi yardımcı olur.
 

NEZLE VE GRİPLER

Çaya ya da sıcak suya limon sıkmak ve onu içmek, paketlerde satılan vitaminlerin görevini üstlenecektir. İşin numarası, doğru zamanda başlamak, hastalanacağınızı anladığınız an bu küre başlamalısınız. 
 

BÖCEK ISIRIKLARI

Arı iğnesi ya da sivrisinek ısırığından mı muzdaripsiniz? Bir çay kaşığı balla karıştırdığınız limon yağıyla ısırığın acısını dindirebilirsiniz.
 

GÜZELLİK

Tırnak lekeleri: Oje kullanan kadınların tırnakları genellikle bir süre sonra sararır, limon suyu ile ovulduğunda temiz ve taze tırnaklara kavuşmak mümkün.
 

KÖTÜ NEFES

Nefesinizin koktuğunu mu hissediyorsunuz? Ağzınızı limon suyu ile çalkalamanız dişinizdeki ve dilinizdeki bakterileri öldürecektir. Ama daha sonra ağzınızı su ile çalkalamayı unutmayın çünkü limondaki asit dişleriniz için zararlıdır.

 

 

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X