Liseden ‘uluslararası’ adım

Karacabey Belediyesi’nin yatırım önceliklerinin başında gelen eğitime destek çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor.

Liseden ‘uluslararası’ adım

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın girişimleriyle hayata geçen ve okul-sanayi iş birliğinde Türkiye’ye örnek olan Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, verilen yoğun desteklerin ardından başarılarla adından söz ettirmeye başladı.

Okula kazandırılan ileri teknoloji makineler, öğrencilerin güncel teknoloji sistemleri ile kendileri geliştirmesi için ciddi kazanımlar sağlarken, okulun Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri öğrencileri de hazırladıkları robotlarla, Samsun’da düzenlenecek Uluslararası Robot Yarışması’na katılmaya hak kazandı. ‘Model okul’ haline dönüşen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Samsun’da Millî Eğitim Bakanlığı aracılığıyla düzenlenecek Uluslararası Robot Yarışması’nda ilçeyi temsil etmeye hazırlanıyor.

Bu kapsamda Belediye Başkanı Ali Özkan’ı makamında ziyaret eden Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hikmet Tetik, Bölüm Öğretmeni Aygün Yeşiloğlu ve öğrenciler, Başkan Özkan’a yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi. Samsun’daki yarışmada iddialı olduklarını belirten Okul Müdürü Hikmet Tetik, okula yapılan bu teknolojik yatırımlarına önemine değinerek, desteklerinden ötürü Başkan Özkan’a teşekkür etti. Yaptıkları cihazların çalışma şeklini Başkan Özkan’a aktaran öğrenciler, gelecek yıllarda daha da gelişmiş robotlarla, Karacabey’in adını teknoloji alanında duyuracaklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X