Lodos Bursa Teknik Üniversitesi’ni de vurdu!

Bursa’da, saatteki hızı 129 kilometreye ulaşan ve 3 kişinin ölümüne, 110 kişinin de yaralanmasına sebep olan lodos, Bursa Teknik Üniversitesi’ni ve vurdu.

Lodos Bursa Teknik Üniversitesi’ni de vurdu!

Şehir genelinde 306 binanın çatısının uçmasına sebep olan lodos sebebiyle üniversite kampüsündeki bazı binaların çatısını yıktı.

Bursa Valiliği açıklamasına göre; Cuma gününden itibaren etkili olan lodosun geçtiğimiz Cumartesi günü saatteki en yüksek hızı 129.3 kilometreye ortalama hızı ise 110 kilometre olarak ölçüldü. Resmi verilere göre; lodos sebebiyle şehir genelinde 306 binanın çatısı uçtu, 100 araç hasar gördü. Lodos sebebiyle üstlerine cisim düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybederken 110 kişi de yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Şiddetli lodos Yıldırım ilçesi eğitim caddesindeki Bursa Teknik Ünhiversite kampüsünü de vurdu. Kampüsteki bazı binaların çatısı çöktü. Kafeterya ve laboratuvar binalarında ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Şiddetli lodos, üniversite bahçesini de alt üst etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X