Lodos Bursa’yı zehirledi

Bursa’da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli lodos yüzünden 85 kişi zehirlendi.

Lodos Bursa’yı zehirledi

Alınan bilgiye göre, Bursa’da dün geceden beri etkili olan şiddetli lodos çok sayıda kişinin zehirlenmesine sebep oldu. Zehirlenen vatandaşların sayısı 85’e yükseldi. Lodos Bursa’da hayatı felç ederken, dışarı çıkanlar ise yürümekte zorlandı. Yetkililer, lodoslu havalarda vatandaşların soba ve kombilerini yakmamalarını istedi.

 

Öte yandan lodos sebebiyle vatandaşlar caddelerde yürümekte zorlandı. Sabah saatlerinde evlerinden iş yerlerine gitmek için sokağa çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Çok sayıda ağaç devrilirken, bazı binaların çatıları uçtu. Metal direkler de lodostan etkilendi. 

Meteorolojiden alınan bilgiye göre lodosun yerini poyraza ve daha sonra yağmur ve kar yağışına bırakacağı bildirildi. 

Sağlık Müdürü Dr Özcan Akan, vatandaşları lodoslu günlerde sobalarını yakmamaları konusunda uyarırken, “Vatandaşlarımız lodoslu havalarda dikkatli olmalı. Yatarken kömür sobasını yakmamaları, menfezlerini açık tutmaları, baca bakım ve temizliğini mevzuata uygun olarak yaptırmaları gerekiyor. Lodos ve fırtınalı havalarda vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı” diye konuştu. 

Şiddetli fırtına yüzünden Teferrüç Oteller Bölgesi arasında sefer yapan yeni teleferik seferleri de iptal edildi. 

 

AĞAÇLARI DEVİRDİ

 

Gece saatlerinde Bursa’da başlayan şiddetli lodos mahallerde ağaçların dallarını kırdı. Merkezi Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi Hacı Bayram Camisinin avlusundaki bir ağaç park halinde olan bir otobüsün üzerine düşerek maddi zarar verdi. 

Lodos yüzünden birçok mahallede elektrik telleri kopup kesintiler meydana geldi. Sabah okula gitmek için evlerinden çıkan öğrenciler lodosta yürümekte zorlandılar. Yağmur ihtimaline şemsiye ile sokağa çıkan vatandaşların ellerinde şemsiyeler de kırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X