Lodosun son kurbanı ‘İpekböceği’ oldu

Bursa’da üretilen Türkiye’nin ilk yerli tramvayı olan İpekböceği de lodosun son kurbanı oldu. Bursa’da etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan lodos, günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kette etkili olan şiddetli lodos bir çok çatının

Lodosun son kurbanı ‘İpekböceği’ oldu

Gece saatlerinde başlayan ve sabah da etkisini sürdüren lodos, Bursa’yı adeta hallaç pamuğu gibi dağıtıyor. İpekböceği’nin geçtiği güzergahta bir reklam brandasının lodosun etkisi ile koparak tramvayın üzerine düşmesi sonucu arıza meydana geldi. Reklam brandasının tramvayın üzerine düşmesi sonrasında tramvaya elektrik akımını sağlayan düzenek (pantograf) koptu. Pantografın kopması üzerine tramvay Demirtaşpaşa otobüs durakları önünde mahsur kaldı.

Yaklaşık iki saatlik bir çalışmanın ardından arkadan gelen başka bir tramvay tarafından itilen İpekböceği onarılmak üzere bakım merkezine götürüldü. İlginç görüntülerin yaşandığı kurtarma operasyonunda bir tramvay arkadan arızalı olanı iterken, önden ve arkadan da iki tane araç önlem aldı. Bu sırada duraklarda onlarca kişi tramvayın yapılmasını bekledi. 

Çevre esnafından Hayri Balaban, arızanın rüzgarın etkisi ile yaşandığını belirterek, “Rüzgarın etkisi ile çadır branda elektrik tellerinin üzerine düştü ve tramvayın bozulmasına neden oldu. Yaklaşık iki saattir burada bekliyor.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X