LYS’de dereceye girdi, puanı sıfırlandı

LYS’de 487 puan alarak dereceye giren 17 yaşındaki Eda Nur Çelik, puanının sıfırlanmasıyla büyük şok yaşadı. ÖSYM’ye başvuran Çelik’in ailesi, dava açtı.

LYS’de dereceye girdi, puanı sıfırlandı

LYS’de ilk bin öğrenciden 670’inin tercihi Boğaziçi oldu

İzmir’in Buca ilçesinde oturan genç kızın üniversite sevinci puanlarının sıfırlanmasıyla üzüntüye dönüştü.

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; 17 yaşındaki Eda Nur Çelik, bu yıl girdiği YGS-4 sınavından 468 puan aldı.

Bu puanla Türkiye genelinde 164’üncü olan Çelik, haziran ayında girdiği LYS’de 468 puan alarak 13. oldu.

Genç kızın bu başarısı, Mavi Şahin Temel Lisesi’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Bölümü’ne tam burslu olarak kabul edilen Çelik, 15 Ağustos’ta üniversiteden gelen bir telefonla şok oldu.

Üniversite yönetimi, sistemde yüzde 100 değil, yüzde 25 burslu olarak kayıtlı gözüktüğünü, bölüm olarak Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Bölümü’ne kaydının yapıldığını bildirdi.

Bunun üzerine sonuçları kontrol etmek için ÖSYM’nin sitesine giren Çelik, puanlarının ilk açıklandığı haliyle durduğunu gördü. Ailesinin yardımıyla sonuçları kameraya aldı.

PUANI SIFIRLANDI

Bir gün sonra tekrar ÖSYM’nin internet sitesine giren Çelik, bu kez YGS’den aldığı 468 puanının 298’e, LYS’den aldığı 487 puanının ise sıfıra düştüğünü gördü.

“BÜTÜN EMEKLERİM BOŞA GİTTİ”

Yetkililerden yardım isteyen Eda Nur Çelik “Hayatımı kararttılar. Bütün emeklerim boşa gitti. Benim aldığım notları nasıl sıfırlarlar? Cumhurbaşkanı’ndan sesimi duymasını istiyorum. Tek güvencemiz elimizde bulunan sınav sonuçları ve çektiğimiz görüntüler. İnşallah bu delillerle gasp ettikleri puanları geri alacağım” diye konuştu.

“KIZIM FETÖ’CÜ KURBANI OLABİLİR”

ÖSYM Başkanlığı’na başvuru yapan baba Mehmet Ali Çelik, herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi.

Çelik, “ÖSYM’nin sitesinden bir öğrencinin puanı nasıl değiştirilir, anlamış değiliz. Kızıma bu tuzağı kuranlar ortaya çıkartılmalı. Kızım FETÖ’cülerin kurbanı olabilir. ÖSYM içerisindeki devleti zor duruma düşürmek isteyen grup, öğrencileri mağdur ederek, devleti kötülemek istemiştir. Dava açacağım” dedi.

ÖSYM, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X