Macron: Türkiye, NATO’dan destek bekleyemez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği askeri operasyona bir kez daha tepki gösterdi.

Macron: Türkiye, NATO’dan destek bekleyemez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği askeri operasyona bir kez daha tepki göstererek, “Türkiye, Suriye’de oldu bittiye getirip operasyon düzenlerken, aynı zamanda NATO’dan destek bekleyemez” dedi.

Macron, Elysee Sarayı’nda NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti. Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basında toplatısında konuşan Macron, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” şeklinde daha önce yaptığı açıklamasının “faydalı bir uyarı çağrısı” olarak görülmesi gerektiğini ifade etti. İttifakın Rusya ile yeni bir güvenlik mimarisi inşaa etmesi gerektiğini savunan Macron, Moskova’nın kısa dönemde ve orta menzilli füzelerle ilgili moratoryum önerisini ise Parisİin kabul etmeyeceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X