Macron ve Merkel’den flaş Türkiye açıklaması

AB Liderler Zirvesi sonrası konuşan Almanya Başbakanı Merkel, “AB Yüksek Temsilcisi’nden Türkiye ile işbirliğimiz hakkında rapor hazırlamasını istedik.” açıklamasında bulundu. Merkel, “Türkiye’ye silah ihracatları NATO bağlamında tartışılmalı.” dedi.

Macron ve Merkel’den flaş Türkiye açıklaması

Brüksel’de 10-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin ardından liderlerden Türkiye hakkında açıklamalar geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı açıklamada, “Mart ayında gerçekleşecek bir sonraki zirveye kadar AB Yüksek Temsilcisinden Türkiye ile işbirliğimiz hakkında rapor hazırlamasını istedik” dedi. Merkel, “Türkiye’ye silah satışının NATO kapsamında değerlendirilmesi konusunda anlaştık” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, “Avrupa Birliği Türkiye ile diyalog kapısını açık tutuyor.” açıklamasında bulundu.

Öte yandan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, göçle mücadele için Türkiye ile daha fazla işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. Michel, “Türkiye ile sorumlu bir işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X