Maden kaynaklarının röntgeni çekiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, maden rezervlerinin yoğun olduğu bölgeleri tespit ederek nokta atışlarla maden arama ve sondaj çalışmaları yapılacağını söyledi.

Maden kaynaklarının röntgeni çekiliyor

Dönmez, Ankara’da Genel Havacılık Terminali’nde düzenlenen ‘Havadan Jeofizik Araştırmaları Projesi’ tanıtımında konuştu. Türkiye’nin maden kaynaklarının adeta röntgeninin çekildiğini ifade eden Dönmez, geçen yıl aralıktan bugüne kadar Türkiye’nin yarıdan fazlasının ilk etap ölçümlerinin tamamlandığını kaydetti. Dönmez, şimdiye kadar bu kapsamda iki uçakla toplam bin 500 saatin üzerinde uçuş gerçekleştiğini kaydederek, bu uçuşların yüzeye yakın olacak şekilde nominal 200 metre yükseklikte gerçekleştiğini aktardı.

NOKTA ATIŞLARLA SONDAJ

Maden rezervlerinin yoğun olduğu bölgeleri tespit ederek nokta atışlarla maden arama ve sondaj çalışmaları yapılacağını belirten Dönmez, şunları kaydetti: ”Şu ana kadar proje kapsamında ilk öngörü haritalarının oluşturulması amacıyla planladığımız 820 bin kilometrekarelik alanın yaklaşık 570 bin kilometrekarelik kısmını taradık. 100 günlük eylem planında hedefimiz 500 bin kilometre karenin taranmasıydı. Hamdolsun bugün bu rakamın da ötesine geçerek 570 bin kilometrekarelik kısmını taradık. İnşallah bu rakamı yıl sonuna kadar 700 bin kilometrekareye çıkaracağız. Çevresel ve fiziki koşulların imkansızlığı nedeniyle maden arama ve tespit çalışmalarının yapılamadığı bölgeler de dahil olmak üzere bütün Türkiye’nin havadan jeofizik haritalarını oluşturarak potansiyel alanları tespit edeceğiz.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X