Maden şirketinden açıklama: Doğal bir afet!..

Ermenek’te meydana gelen maden kazasına ilişkin şirketten yapılan açıklamada; ‘Kazanın oluş nedeninin şu anda tespit edilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgeye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir’ ifadel

Maden şirketinden açıklama: Doğal bir afet!..
 Has Şekerler Madencilik’e ait maden ocağında gelen kazanın ardından, şirketten yazılı bir açıklama yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada, bu zamana kadar açıklamama yapılmamasının sebebi; “Bugüne kadar tek amacımız ve odak noktamız bu kardeşlerimizin sağ salim maden ocağından çıkarılması olmuştur” denerek açıklandı. Açıklamada, madende meydana gelen kazanın oluş nedeninin şu an tespit edilmesinin imkansız olduğu savunularak; “Kazanın oluş nedeninin şu anda tespit edilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgeye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Şirket tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, kamuoyunda tartışılan ‘madende yemek yenilmesi’ konusuna da değinilerek; “Türkiye’nin tüm maden ocağında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır ki, buna devlet ocakları da dahildir. Ayrıca torba yasayla gelen uygulamaların yürürlüğü 2015 yılbaşından itibaren başlayacaktır” denildi.

 

Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde Has Şekerler Madencilik, Enerji, Nakliyat, İnşaat, Sanayi, Ticaret LTD Şirketi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği üzere 28.10.2014 günü şirketimize ait maden ocağında su baskını meydana gelmiş ve 18 işçi kardeşimiz maden ocağında mahsur kalmıştır. Bugüne kadar tek amacımız ve odak noktamız bu kardeşlerimizin sağ salim maden ocağından çıkarılması olmuştur. Bu sebeple de bu zamana kadar kamuoyuna bir açıklamada bulunamadık. İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmış, bu zamana kadar gerekli denetimlerin hepsi yapılmış, maden ocağı hukukun emrettiği şekilde işletilmiştir. Kazanın oluş nedeninin şu anda tespit edilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgeye göre doğal bir afetten bahsedilmektedir. Türkiye’nin tüm maden ocağında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır ki, buna devlet ocakları da dahildir. Ayrıca torba yasayla gelen uygulamaların yürürlüğü 2015 yılbaşından itibaren başlayacaktır. Bu konuda basında çıkan haberler ve diğer değerlendirmeler, bilgi kirliliğinden başka bir şey olmamakla birlikte bu soruların 18 kardeşimiz halen kurtarılmayı beklerken irdelenmesi gereken meseleler olmadığının da altını çizmek isteriz. Şu anki tek amacımız yıllardan beri breraber çalıştığımız, ailemiz, dostumuz, arkadaşımız olarak gördüğümüz emekçi kardeşlerimizin biran önce güvenle ocaktan çıkarılmasıdır. Bunun dışında hiçbir amaç ve çalışmamız yoktur. Enerji Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, kamu kurum ve kuruluşları ve STK’lara kurtarma çalışmalarına verdikleri desteklerden dolayı, ayrıca manevi olarak yükümüzü paylaşan tüm dostarımıza teşekkür ederiz. Tüm şirket yetkilileri ve çalışanları olarak tüm önceliğimizin bu husus olduğunu bildirir, bu çalışmaları tamamlayıp işçi kardeşlerimizin sağ salim kurtarıldıktan sonra incelemelerin ve kazanın oluşumunun titizlikle inceleneceğini, şirket yetkilileri olarak maden ocağında bulunduğumuzu ve ilk andan itibaren fiiflen tüm çalışmalara katıldığımzı, kurtarma çalışmalarının biran evvel sonuçlandırılması için gerekli tüm işlermleri gerçekleştirdiğimizi kamuoyunua saygıyla bildiririz. “

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X